Ingyenesen ivartalanít állatokat a szolnoki egyesület

Megosztás

A szolnoki Kéz A Mancsért Egyesület félmillió forintot áldoz erre a programra, sok állattartó gondjait megoldva ezzel.

Egyedülálló kezdeményezéssel próbál segítséget nyújtani az állattartóknak a szolnoki Kéz A Mancsért Egyesület. A lehetőség forrása különleges és megindító adomány. Egy elhunyt állatbarát végakaratának megfelelően az egyesület pénzt kapott, melyet erre a célra költenek.

– Több mint tíz éves működésünk alatt még nem tapasztaltunk hasonlót. Nagy meglepetésként ért a megkeresés, igazán megérintett minket – kezdte Lászlóné Borbély Brigitta, az egyesület elnöke. Hozzátette, a történet szomorú mivolta ellenére mégis pozitív célt tudtak kitűzni, több száz állat szenvedését megelőzve.

Minden nap megmenthetünk kutyákat, macskákat, de ezek a számok nem érnek a közelébe azoknak, amiket a megelőzés garantál – mondta. Kiemelte, a legnagyobb problémát továbbra is a nem kívánt szaporulatok jelentik.

– A félmillió forintos keretet ezért szánjuk arra, hogy olyan állattartóknak segítsünk a műtéti költségek átvállalásával, akik nehéz körülmények között élnek – mondta. A lehetőség ugyanis feltételekhez kötött, kizárólag olyan jelentkezőket várnak, akik életkörülményeik miatt nem engedhetnék meg maguknak a műtéti összeg kifizetését.

– Ötvenkilenc jelentkezőnk van eddig, nagyobb részben szuka kutya és nősténymacska tulajdonosok. Jelenleg összesen százkét állat várja, hogy átessen a beavatkozáson – részletezte az egyesület elnöke. Hozzátette, bár sok további felajánlás érkezett hozzájuk a felhívásuk után, sajnos így sem tudnak minden jelentkezőnek segítséget nyújtani.

Négy állatorvosi rendelő fogadja majd a kedvenceket Szolnokon, Martfűn, Cegléden, valamint Jászalsószentgyörgyön. Munka tehát akad bőven, sok a feladat a szervezés, az időpontok egyeztetése körül is. További részletek a Szoljon cikkében olvashatók.

Kapcsolódó cikkek